Asperges op Vlaamse wijze


Ingrediënten
125ml |
Compleat® Plant Protein 1.6 |
1 |
Ei |
4 |
Asperges |
25g |
Boter |
1 |
Theelepel gemalen nootmuskaat |
- |
Krulpeterselie |
- |
Peper en zout |
Bereiding
- Kook het ei tot het hardgekookt is, gedurende 9 à 10 minuten. Snijd ondertussen het harde uiteinde van de asperges eraf en schil ze van boven naar onder.
- Plaats de asperges in een kookpot met koud water en verhit de pot op een zacht. Kook het water tot het kookpunt wordt bereikt, zet dan het vuur af, en laat de asperges in het warme water zitten gedurende 5 à 10 minuten.
- Laat de boter in een pan op laag vuur smelten tot deze geel is, zonder witte restjes. Schep eventuele witte melkresten er voorzichtig uit, en zorg dat de boter warm blijft.
- Laat het ei afkoelen en pel het. Plet het ei vervolgens met een vork om fijne stukjes te verkrijgen.
- Schep het geplette ei en wat krulpeterselie in de warme gesmolten boter. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
- Plaats vervolgens alles in de blender, en blend het geheel samen met Compleat® Plant Protein 1.6 totdat een smeuïg geheel bereikt wordt.
Compleat® Product
Voedingswaardetabel
Portie(s) | 1 |
---|---|
Energie (kcal) | 513 |
Eiwitten (g) | 20 |
Vetten (g) | 36 |
Koolhydraten (g) | 25 |
Vezel (g) | 3,8 |
De voedingswaarden zijn bij benadering en variëren afhankelijk van de toegevoegde ingrediënten en de gebruikte hoeveelheden.
Raadpleeg uw arts of diëtist om te bepalen of het blended recept en de ingrediënten geschikt zijn en kunnen worden verdragen. Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.