Crème van zalm en citroengetinte aardappelen


Ingrediënten
125 ml |
Compleat® Paediatric |
250 ml |
Water + ¼ bouillonblokje OF zelfgemaakte bouillon |
60 g |
Verse zalm |
50 g |
Aardappelen |
20 g |
Prei |
10 g |
Olijfolie (extra vierge) |
- |
Schil van een citroen |
- |
Zout naar smaak |
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Hak de prei fijn, doe deze in een braadpan met de olie en laat het gaar worden.
- Voeg na 5 minuten de aardappel en geraspte citroenschil toe en bak gaar. Van zodra het bijna gaar is, voeg de gesneden zalmfilet (pas op met de graten!) en 250 ml water en ¼ bouillonblokje OF zelfgemaakte bouillon toe.
- Laat 5 minuten afkoelen en voeg de Compleat® Paediatric toe, meng alles samen en mix het fijn.
Voor de zelfbereide bouillon:
- Was en snijd de groenten.
- Stoof de ui met olijfolie en zout in een pannetje.
- Voeg vervolgens de andere groenten toe en laat stoven tot de groenten glazig zijn.
- Blus het geheel met water (150 ml). Doe het deksel een klein beetje schuin op de pan en laat het geheel doorgaren tot de groenten helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen (ongeveer 10-15 minuten).
- Zeef de bouillon en druk met een lepel de sappen uit de groenten. Voeg extra water toe indien nodig.
Compleat® Product
Voedingswaardetabel
Portie(s) | 1 |
---|---|
Energie (kcal) | 390 |
Eiwitten (g) | 17 |
Vetten (g) | 23 |
Koolhydraten (g) | 28 |
Vezel (g) | 2,3 |
De voedingswaarden zijn bij benadering en variëren afhankelijk van de toegevoegde ingrediënten en de gebruikte hoeveelheden.
Raadpleeg uw arts of diëtist om te bepalen of het blended recept en de ingrediënten geschikt zijn en kunnen worden verdragen. Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.