Romige pompoensoep


Ingrediënten
125 ml |
Compleat® Paediatric |
100 ml |
Water + ¼ bouillonblokje, OF zelfgemaakte bouillon |
180 g |
Pompoen |
8 g |
Ui |
10 g |
Olijfolie (extra vierge) |
5 |
Basilicumblaadjes |
- |
Zout naar smaak |
Bereiding
- Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes.
- Hak de ui fijn en doe deze in een steelpan met de olie. Bak het uitje glazig en kruid met zout en verse kruiden (basilicum).
- Voeg de pompoen toe, en laat het stoven voor 5 minuten.
- Voeg erna de bouillon toe en laat ongeveer 15 minuten koken.
- Laat het mengsel 5 minuten afkoelen.
- Voeg de Compleat® Paediatric toe en blender het tot het glad gemalen is.
Voor de zelfbereide bouillon:
- Was en snijd de groenten.
- Stoof de ui met olijfolie en zout in een pannetje.
- Voeg vervolgens de andere groenten toe en laat stoven tot de groenten glazig zijn.
- Blus het geheel met water (150 ml). Doe het deksel een klein beetje schuin op de pan en laat het geheel doorgaren tot de groenten helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen (ongeveer 10-15 minuten).
- Zeef de bouillon en druk met een lepel de sappen uit de groenten. Voeg extra water toe indien nodig.
Compleat® Product
Voedingswaardetabel
Portie(s) | 1 |
---|---|
Energie (kcal) | 279 |
Eiwitten (g) | 6,8 |
Vetten (g) | 17 |
Koolhydraten (g) | 24 |
Vezel (g) | 1,2 |
De voedingswaarden zijn bij benadering en variëren afhankelijk van de toegevoegde ingrediënten en de gebruikte hoeveelheden.
Raadpleeg uw arts of diëtist om te bepalen of het blended recept en de ingrediënten geschikt zijn en kunnen worden verdragen. Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.