Linzenroomsoep met rozemarijn


Ingrediënten
125 ml |
Compleat® Paediatric |
300 ml |
Water + ¼ bouillonblokje, OF zelfgemaakte bouillon |
60 g |
Gedroogde linzen |
20 g |
Wortel |
20 g |
Selderij |
10 g |
Ui |
10 g |
Olijfolie (extra vierge) |
10 |
Rozemarijnnaaldjes |
- |
Zout naar smaak |
Bereiding
- Snijd de wortel en de selderij in kleine blokjes. Doe alles bij elkaar in een steelpan, voeg olie toe en stoof de groente.
- Breng de groenten op smaak en voeg de linzen en naalden rozemarijn toe. Goed laten doorkoken.
- Voeg bouillon toe en laat afkoelen.
- Voeg de Compleat® Paediatric toe en roer goed. Blender het fijn tot een gladgemalen geheel.
Voor de zelfbereide bouillon:
- Was en snijd de groenten.
- Stoof de ui met olijfolie en zout in een pannetje.
- Voeg vervolgens de andere groenten toe en laat stoven tot de groenten glazig zijn.
- Blus het geheel met water (150 ml). Doe het deksel een klein beetje schuin op de pan en laat het geheel doorgaren tot de groenten helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen (ongeveer 10-15 minuten).
- Zeef de bouillon en druk met een lepel de sappen uit de groenten. Voeg extra water toe indien nodig.
Compleat® Product
Voedingswaardetabel
Portie | 1 |
---|---|
Energie (kcal) | 466 |
Eiwitten (g) | 20 |
Vetten (g) | 18 |
Koolhydraten (g) | 51 |
Vezel (g) | 10 |
De voedingswaarden zijn bij benadering en variëren afhankelijk van de toegevoegde ingrediënten en de gebruikte hoeveelheden.
Raadpleeg uw arts of diëtist om te bepalen of het blended recept en de ingrediënten geschikt zijn en kunnen worden verdragen. Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.