Saffraanrisotto met room


Ingrediënten
250 ml |
Compleat® Paediatric |
100 ml |
Water + ¼ bouillonblokje, OF zelfgemaakte bouillon |
50 g |
Risottorijst |
10 g |
Ui |
15 g |
Geraspte Parmezaanse kaas |
10 g |
Olijfolie (extra vierge) |
5 g |
Boter |
- |
Saffraanpoeder naar smaak |
- |
Zout naar smaak |
Bereiding
- Doe de gehakte ui in een steelpan met 10 g olijfolie. Bak de ui glazig, voeg de rijst toe tot beide gaar gebakken zijn.
- Giet 100 ml water bij de rijst (bij zelfgemaakte bouillon, voeg 150 ml bouillon toe).
- Laat de rijst koken op een zacht vuurtje tot de rijst een zachte consistentie heeft (ongeveer 25 minuten). Zodra de rijst bijna klaar is, voegt u de saffraan (en ¼ bouillonblokje als u water gebruikt) toe en meng goed. Zet het vuur uit en voeg de boter en Parmezaanse kaas toe.
- Laat het mengsel 5 minuten afkoelen.
- Doe het in een blenderglas, voeg Compleat® Paediatric toe en klop tot u een fluweelzachte crème krijgt.
Voor de zelfbereide bouillon:
- Was en snijd de groenten.
- Stoof de ui met olijfolie en zout in een pannetje.
- Voeg vervolgens de andere groenten toe en laat stoven tot de groenten glazig zijn.
- Blus het geheel met water (150 ml). Doe het deksel een klein beetje schuin op de pan en laat het geheel doorgaren tot de groenten helemaal zacht zijn en uit elkaar vallen (ongeveer 10-15 minuten).
- Zeef de bouillon en druk met een lepel de sappen uit de groenten. Voeg extra water toe indien nodig.
Compleat® Product
Voedingswaardetabel
Portie(s) | 1 |
---|---|
Energie (kcal) | 660 |
Eiwitten (g) | 18 |
Vetten (g) | 31 |
Koolhydraten (g) | 76 |
Vezel (g) | 2,5 |
De voedingswaarden zijn bij benadering en variëren afhankelijk van de toegevoegde ingrediënten en de gebruikte hoeveelheden.
Raadpleeg uw arts of diëtist om te bepalen of het blended recept en de ingrediënten geschikt zijn en kunnen worden verdragen. Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.