Chocolademousse met kaneel


Ingrediënten
125 ml |
Compleat® Paediatric |
30 g |
Pure chocolade (min. 70% cacao) |
25 g |
Rijstmelk |
10 g |
Suiker |
9 g |
Maïzena |
1 g |
Kaneelpoeder |
Bereiding
- Smelt de pure chocolade op het vuur au bain marie. Plaats de chocolade in een hittebestendige kom en zet deze op een pan met lichtjes kokend water. Let erop dat er geen waterdruppels of stoom in de kom terechtkomen en dat de onderkant van de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zachtjes smelten en roer geregeld om. Laat de gesmolten chocolade een beetje afkoelen, maar hou deze nog wel vloeibaar.
- Doe de Compleat® Paediatric en de kaneel erbij en verwarm het matig (niet meer dan 40 ⁰C) totdat alles mooi samen opgelost is.
- Meng de maïzena met de rijstmelk totdat de maïzena volledig opgelost is.
- Voeg de melkoplossing toe aan het chocolade mengsel en meng alles tot een romige saus.
Compleat® Product
Voedingswaardetabel
Portie(s) | 1 |
---|---|
Energie (kcal) | 353 |
Eiwitten (g) | 6 |
Vetten (g) | 17 |
Koolhydraten (g) | 44 |
Vezel (g) | 1,9 |
De voedingswaarden zijn bij benadering en variëren afhankelijk van de toegevoegde ingrediënten en de gebruikte hoeveelheden.
Raadpleeg uw arts of diëtist om te bepalen of het blended recept en de ingrediënten geschikt zijn en kunnen worden verdragen. Afbeeldingen zijn enkel ter illustratie.